Auberginekaker

Ingredienser

  • 2 aubergine
  • 1 løk
  • 1 chili
  • 1 neve fersk basilikum
  • 1 neve fersk bladpersille
  • 1 dl bulgur
  • 3 egg
  • 100 gram parmesan
  • potetmel
  • havregryn
  • 2 ts spisskummen
  • nøytral olje
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok bulgur som anvist på pakken. Finhakk urter og riv parmesan.
  2. Aubergine prikkes godt med en gaffel før du legger dem inn i ovnen på 200 grader. Bak i omtrent 1 time. Deretter skal de kjøles ned litt.
  3. Skrap ut innholdet av auberginene og bland det med resten av ingrediensene. Du skal få en nokså fast deig.
  4. Form deigen til små auberginekaker og stek dem i en stekepanne i litt olje til de er gylne. Eller bak i ovnen først, sånn at deigen setter seg, før du steker dem opp i en stekepanne.

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat