Baba ganoush

Ingredienser

  • 3 aubergine
  • 2 sjalottløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 0,5 dl ekstra jomfru olivenolje
  • 0,5 ts spisskummen
  • 5 ss tahini
  • 0,25 skal av sitron
  • litt sitronsaft
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Bak aubergine i ovnen på 210 grader til de er møre og faller sammen. Dette kan også gjøres på grill, da er det viktig å snu auberginene innimellom.
  2. La dem avkjøles litt, del dem på langs og skrap ut innholdet og mos sammen.
  3. Mos hvitløk i en morter med litt salt. Finhakk løk og bland sammen med de andre ingrediensene. Smak til med salt, pepper og sitron.
  4. Topp gjerne med litt olivenolje, bladpersille og granateple.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat