Ingredienser
- 1 boks artisjokkhjerter
- 500 gram potet
- 2 bokser kikerter
- 4 fedd hvitløk
- 3 ss vann
- 1 glass sorte oliven
- 1 paprika
- 1 boks cherrytomater
- 5 ss rosiner
- 1 ss oregano
- 0,5 ss rosmarin
- 0,5 ss maldonsalt
- kvernet pepper
- 2 ss balsamicoeddik
- 1 neve fersk basilikum
- salt
Fremgangsmåte
- Varm ovnen på 205 grader. Smør inn en stor form eller en gryte som tåler høy varme, med litt olivenolje.
- Kutt potetene i terninger. Del artisjokkhjertene i fire og finhakk hvitløk. Del oliven og cherrytomater i to og paprika i små terninger.
- Kok potetene møre. Når potetene er ferdig, kan du ha dem over i formen sammen med alle andre ingredienser, med unntak av fersk basilikum og balsamicoeddik.
- Bland godt sammen og dekk til formen med aluminiumsfolie. Bak i 40 minutter og rør gjerne litt halvveis i baketiden. Tilsett balsamicoeddik og bak i 10 minutter til. Ta formen ut av ovnen og spre over fersk basilikum. Smak gjerne til med salt og pepper.