Bakt artisjokk

Ingredienser

  • 1 boks artisjokkhjerter
  • 500 gram potet
  • 2 bokser kikerter
  • 4 fedd hvitløk
  • 3 ss vann
  • 1 glass sorte oliven
  • 1 paprika
  • 1 boks cherrytomater
  • 5 ss rosiner
  • 1 ss oregano
  • 0,5 ss rosmarin
  • 0,5 ss maldonsalt
  • kvernet pepper
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 neve fersk basilikum
  • salt

Fremgangsmåte

  1. Varm ovnen på 205 grader. Smør inn en stor form eller en gryte som tåler høy varme, med litt olivenolje.
  2. Kutt potetene i terninger. Del artisjokkhjertene i fire og finhakk hvitløk. Del oliven og cherrytomater i to og paprika i små terninger.
  3. Kok potetene møre. Når potetene er ferdig, kan du ha dem over i formen sammen med alle andre ingredienser, med unntak av fersk basilikum og balsamicoeddik.
  4. Bland godt sammen og dekk til formen med aluminiumsfolie. Bak i 40 minutter og rør gjerne litt halvveis i baketiden. Tilsett balsamicoeddik og bak i 10 minutter til. Ta formen ut av ovnen og spre over fersk basilikum. Smak gjerne til med salt og pepper.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat