Bananbrød

Ingredienser

  • 4 bananer
  • 200 gram havremel
  • 2 ts bakepulver
  • 3 egg
  • 4 ss peanøttsmør
  • 1 neve blåbær
  • 50 gram mørk sjokolade

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Mos egg og banan med en stavmikser til en jevn og fin røre. Bland inn havremel, bakepulver og peanøttsmør. Hakk sjokolade i passe store biter og rør inn sammen med frosne blåbær.
  3. Ha bakepapir i en brødform og hell røra over i formen. Du kan så toppe det med omtrent det du måtte ønske. Gjerne nøtter, gresskarkjerner og lignende.
  4. Stek midt i ovnen i 45-50 minutter til bananbrødet er gjennomstekt. Dette kan du sjekke underveis med en tannpirker eller kakepinne. La brødet kjøle seg ned på en rist.

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat