Biryani

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 2 bokser kidneybønner
  • 1 paprika
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts gurkemeie
  • 4 ss mandler
  • fersk mynte (kan sløyfes)
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok ris som anvist på pakken.
  2. Kutt brokkoli og kok den i omtrent 4 minutter. La det dampe av seg.
  3. Varm en stekepanne med litt olje, eller vann. Tilsett hvitløk, paprika og surr til det er blankt. Tilsett krydder og stek videre i 1 minutt. Tilsett deretter brokkoli og mandlene og la det surre litt til.
  4. Smak til med salt og pepper. Server med ris og topp med fersk mynte.

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat