Blomkål med hasselnøtter

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 4 ss ekstra jomfru olivenolje
  • 2 ts spisskummenfrø
  • 100 gram hasselnøtter
  • 0,5 dl tahini
  • 0,5 sitron
  • litt vann
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen på 230 grader. Hvis hasselnøttene har skall, kan du bake dem kjapt i ovnen og gni av skallet i et kjøkkenhåndkle.
  2. Kutt blomkål i små buketter og bland sammen med olivenolje, spisskummenfrø, salt og pepper. Fordel på stekebrettet og bak dem midt i ovnen i omtrent 10 minutter. Sett ned ovnen til 200 grader og strø over hasselnøtter. La det stå og bake til hasselnøttene har fått litt farge og blomkålen er helt mør. Dette tar omtrent 5-10 minutter.
  3. For at dette skal bli en skikelig fest må du lage tahinisaus til. Da blander du sammen tahini, sitronsaft og vann. Konsistensen skal ligne en litt tykk dressing.

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat