Ingredienser
- 1 boks hvite bønner
- 1 løk
- 3 fedd hvitløk
- 400 gram champignon
- 1 ts estragon
- 1 ts spisskummen
- 2 laurbærblad
- 1 ts rosmarin
- 5 soltørkede tomater
- 3 tomater
- 2 gulrøtter
- 5 dl vann
- 1 terning grønnsaksbuljong
- 10 poteter
- 2 ss smør
- 2 dl melk
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Snitt løk i tynne skiver og finhakk hvitløk. Del champignon i fire. Del også soltørket tomat og gulrot i biter. Kutt deretter tomat i båter.
- Surr løk og hvitløk i en gryte med litt olje til den er blank. Tilsett champignon og stek videre til den er gyllen. Tilsett deretter krydder, laurbærblad, soltørket tomat og gulrot. Hell over vann og ha i grønnsaksbuljong.
- Kutt tomat i båter og ha dem opp i gryta. La det koke på svak varme i omtrent 30 minutter. Tilsett bønner til slutt og smak til med salt og pepper.
- Skrell poteter og kok dem møre. Mos med en potetstapper og rør inn smør og melk. Smak til med salt og pepper.
- Anrett potetmos på en tallerken og hell over bønnegryte. Pynt gjerne med litt bladpersille om du har.