Bønnecassoulet

Ingredienser

  • 1 boks hvite bønner
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 400 gram champignon
  • 1 ts estragon
  • 1 ts spisskummen
  • 2 laurbærblad
  • 1 ts rosmarin
  • 5 soltørkede tomater
  • 3 tomater
  • 2 gulrøtter
  • 5 dl vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 10 poteter
  • 2 ss smør
  • 2 dl melk
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Snitt løk i tynne skiver og finhakk hvitløk. Del champignon i fire. Del også soltørket tomat og gulrot i biter. Kutt deretter tomat i båter.
  2. Surr løk og hvitløk i en gryte med litt olje til den er blank. Tilsett champignon og stek videre til den er gyllen. Tilsett deretter krydder, laurbærblad, soltørket tomat og gulrot. Hell over vann og ha i grønnsaksbuljong.
  3. Kutt tomat i båter og ha dem opp i gryta. La det koke på svak varme i omtrent 30 minutter. Tilsett bønner til slutt og smak til med salt og pepper.
  4. Skrell poteter og kok dem møre. Mos med en potetstapper og rør inn smør og melk. Smak til med salt og pepper.
  5. Anrett potetmos på en tallerken og hell over bønnegryte. Pynt gjerne med litt bladpersille om du har.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat