Ingredienser
1 boks hvite bønner
1 løk
400 gram champignon
3 fedd hvitløk
1 ts estragon
1 ts spisskummen
2 laurbærblad
1 ts rosmarin
5 soltørkede tomater
3 tomater
2 gulrøtter
5 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
10 poteter
2 ss smør
2 dl melk
salt og pepper
Slik gjør du
Snitt løk i tynne skiver og finhakk hvitløk. Del champignon i fire. Del også soltørket tomat og gulrot i biter. Kutt deretter tomat i båter.
Surr løk og hvitløk i en gryte med litt olje til den er blank. Tilsett champignon og stek videre til den er gyllen. Tilsett deretter krydder, laurbærblad, soltørket tomat og gulrot. Hell over vann og ha i grønnsaksbuljong.
Kutt tomat i båter og ha dem opp i gryta. La det koke på svak varme i omtrent 30 minutter. Tilsett bønner til slutt og smak til med salt og pepper.
Skrell poteter og kok dem møre. Mos med en potetstapper og rør inn smør og melk. Smak til med salt og pepper.
Anrett potetmos på en tallerken og hell over bønnegryte. Pynt gjerne med litt bladpersille om du har.
Tips og notater
- Du kan selvfølgelig også bruke andre grønnsaker om du har liggende noen i kjøleskapet.