Borsjtsj

Ingredienser

  • 150 gram rødbeter
  • 1 stor potet
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 liter vann
  • 2 stk grønnsaksbuljong
  • 4 ss tomatpuré
  • 1 ts sukker
  • fersk dill
  • rugbrød
  • rømme (kan sløyfes)
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk og hvitløk. Skrell og skjær rødbeter og potet i små terninger.
  2. Ta en kjele og tilsett olivenolje, løk rødbeter og potet. Stek i 5 minutter. Tilsett buljong, vann og tomatpuré. La suppen småkoke under lokk i 1 time til grønnsakene er helt møre. Mos innholdet i kjelen med en stavmikser. Smak til med dill, sukker, salt og pepper.
  3. Server rødbetsuppe med rugbrød, og gjerne en klatt rømme om du har. Topp med fersk dill.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat