Ingredienser
- 150 gram rødbeter
- 1 stor potet
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 0,5 dl olivenolje
- 1 liter vann
- 2 stk grønnsaksbuljong
- 4 ss tomatpuré
- 1 ts sukker
- fersk dill
- rugbrød
- rømme (kan sløyfes)
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Finhakk løk og hvitløk. Skrell og skjær rødbeter og potet i små terninger.
- Ta en kjele og tilsett olivenolje, løk rødbeter og potet. Stek i 5 minutter. Tilsett buljong, vann og tomatpuré. La suppen småkoke under lokk i 1 time til grønnsakene er helt møre. Mos innholdet i kjelen med en stavmikser. Smak til med dill, sukker, salt og pepper.
- Server rødbetsuppe med rugbrød, og gjerne en klatt rømme om du har. Topp med fersk dill.