Ingredienser
- 2 løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 liter brennesle
- 2 poteter
- 2 stk grønnsaksbuljnog
- 2 dl fløte
- 1 ss sitronsaft
- litt muskatnøtt
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Husk å bruke hankser når du plukker bladene. Dette gjør du selvfølgelig først. Plukk unge skudd, bladene blir bitre med alderen. Skyll bladene i kaldt vann.
- Finhakk løk og hvitløk. Surr til den er blank i en gryte med smør.
- Kutt potetene i terninger og tilsett i gryten. Deretter rører du inn bladene og lar det frese noen minutter.
- Tilsett deretter vann med grønnsaksbuljong og la det koke til potetene er møre. Ha i fløte og gi suppen et kjapt oppkok. Kjør suppen glatt med en stavmikser.
- Smak til med muskatnøtt, sitronsaft, salt og pepper. Server gjerne med godt brød til.