Brenneslesuppe

Ingredienser

  • 2 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 liter brennesle
  • 2 poteter
  • 2 stk grønnsaksbuljnog
  • 2 dl fløte
  • 1 ss sitronsaft
  • litt muskatnøtt
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Husk å bruke hankser når du plukker bladene. Dette gjør du selvfølgelig først. Plukk unge skudd, bladene blir bitre med alderen. Skyll bladene i kaldt vann.
  2. Finhakk løk og hvitløk. Surr til den er blank i en gryte med smør.
  3. Kutt potetene i terninger og tilsett i gryten. Deretter rører du inn bladene og lar det frese noen minutter.
  4. Tilsett deretter vann med grønnsaksbuljong og la det koke til potetene er møre. Ha i fløte og gi suppen et kjapt oppkok. Kjør suppen glatt med en stavmikser.
  5. Smak til med muskatnøtt, sitronsaft, salt og pepper. Server gjerne med godt brød til.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat