Brød med spelt og nøtter

Ingredienser

  • 2 dl nøtter
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl linfrø
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 1 kg sammalt speltmel
  • 11 dl vann
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 ss salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 neve sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 50 grader og grovhakk nøttene.
  2. Bland alt sammen i en bolle eller kjøkkenmaskin. Fordel deigen i to brødformer. Den skal være klissete og våt.
  3. Glatt over med en slikkepott og dryss over sesamfrø. Sett formene nederst i ovnen i 30 minutter.
  4. Skru opp varmen til 225 grader og stek videre i 50-60 minutter. Avkjøl på rist.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat