Bulgarsk paprikasalat

Ingredienser

  • 1 kg paprika
  • 1 løk
  • 2 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 1 dl eddik
  • 3 dl vann

Fremgangsmåte

  1. Skyll paprikaene og tørk dem. Ta ut frøhus og kutt i smale strimler.
  2. Legg paprikaen i en kasserolle og hell på kokende vann, nok til at det dekker toppen. Kok over svak varme og under lokk i omtrent 1 minutter og hell av vannet.
  3. Kok lake av eddik, vann, sukker og salt. Legg i paprikaen og tynne løkringer og la det koke over svak varme under lokk i omtrent 7 minutter.
  4. Ha salaten over på rene glass og skru på lokk.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat