Bulgursalat med bønner

Ingredienser

  • 2 dl bulgur
  • 1 boks cherrytomater
  • 0,5 agurk
  • 1 rødløk
  • 1 grønn paprika
  • 2 bokser hvite bønner
  • 1 neve fersk bladpersille (eller dill)
  • 3 ss tahini
  • 4 soltørkede tomater
  • 15 kalamataoliven
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ts sumac (kan sløyfes)
  • 1 neve mandler
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Del cherrytomater i fire, agurk og paprika i små terninger. Skjær rødløk i tynne skiver, finhakk bladpersille og mandler. Kutt soltørkede tomater i små biter og del oliven i to.
  2. Kok bulgur etter anvisning på pakken.
  3. Strø salt over tomatene og la det stå i noen minutter.
  4. Bland sammen alle ingrediensene og server.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat