Cassoulet

Ingredienser

  • 3 bokser hvite bønner
  • 3 gulrøtter
  • 3 sjalottløk
  • 3 stangselleri
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss smør
  • 2 dl hvitvin
  • 1 liter grønnsakskraft
  • 4 laurbærblad
  • 1 rosmarinkvast
  • 100 gram shiitake eller champignon
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 ss fersk bladpersille
  • 1 sitron
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Sil av bønnene. Del opp alle grønnsakene i små terninger.
  2. Skjær soppen i biter og knus hvitløken med siden på kniven. Sett en panne på middels høy varme med smør og olje i. Ha i løken, knust hvitløk og sopp. Vend i panna til soppen blir myk og smak til med salt og pepper.
  3. Ha litt smør og olje i en gryte, deretter grønnsakene og bønnene. La det putre litt før du heller over vinen. Kok til halvparten av vinen er fordampet, før du tilsetter grønnsakskraft, laurbærblad og rosmarin. Kok opp, senk varmen og la gryta småkoke i 30 minutter eller mer. Kraften skal henge litt på bønnene når retten er ferdig.
  4. Smak til suppen med sitron, fersk bladpersille, kvernet pepper og litt god olivenolje. Topp den med den stekte soppblandingen.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat