Chimichurri

Ingredienser

  • 3 ss tørket oregano
  • 1 ts chiliflak
  • 1 ss kokende vann
  • 3 fedd finhakket hvitløk
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 bunt mynte
  • 0,5 dl sherryeddik
  • 1,5 dl ekstra jomfru olivenolje
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Ha oregano og chiliflak i en bolle og heller over litt kokt vann for å få frem smakene.
  2. Finhakk hvitløk, bladpersille og mynte. Ha opp i bollen sammen med sherryeddik, olivenolje, litt salt og pepper.
  3. Bruk en stavmikser til å blende ingrediensene. Smak chimichurri til med salt og pepper.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat