Daal

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 250 gram tørkede røde linser
  • 2 løk
  • 1 bit fersk ingefær
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts korianderfrø
  • 2 ts garam masala
  • kajennepepper
  • chiliflak
  • 0,25 ts kanel
  • 3 bokser hakkede tomater
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 0,5 sitron
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk og hvitløk. Rasp ingefær på et rivjern.
  2. Surr løk i litt olje til den er blank, tilsett ingefær og hvitløk og la det surre litt til. deretter tilsetter du krydderne (unntatt kanel) og lar det surre i 2 minutter til.
  3. Ha i røde linser, hakked tomater, grønnsaksbuljong, kanel, litt kajennepepper og litt salt. La det koke under lokk i omtrent 20 minutter. Tilsett vann ved behov.
  4. Smak til med salt og pepper, litt sitronsaft og mer kajennepepper/chiliflak om du vil. Ha gjerne over litt finhakket fersk koriander eller lignende.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat