Ingredienser
- 2 ss olivenolje
- 250 gram tørkede røde linser
- 2 løk
- 1 bit fersk ingefær
- 3 fedd hvitløk
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts spisskummen
- 1 ts korianderfrø
- 2 ts garam masala
- kajennepepper
- chiliflak
- 0,25 ts kanel
- 3 bokser hakkede tomater
- 5 dl grønnsaksbuljong
- 0,5 sitron
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Finhakk løk og hvitløk. Rasp ingefær på et rivjern.
- Surr løk i litt olje til den er blank, tilsett ingefær og hvitløk og la det surre litt til. deretter tilsetter du krydderne (unntatt kanel) og lar det surre i 2 minutter til.
- Ha i røde linser, hakked tomater, grønnsaksbuljong, kanel, litt kajennepepper og litt salt. La det koke under lokk i omtrent 20 minutter. Tilsett vann ved behov.
- Smak til med salt og pepper, litt sitronsaft og mer kajennepepper/chiliflak om du vil. Ha gjerne over litt finhakket fersk koriander eller lignende.