Enchiladas med bønner

Ingredienser

  • 6 tortillalefser
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 4 vårløk
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 2 bokser sorte bønner
  • 0,5 rød chili
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts oregano
  • 1 neve fersk koriander
  • revet ost
  • ekstra jomfru olivenolje
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225 grader. Del løk, hvitløk, vårløk, chili og paprika i biter.
  2. Fres løk i litt olje til den er blank. Ha i hvitløk, vårløk og chili. Tilsett hakkede tomater og kok opp. La det småkoke litt og tilsett deretter grønnsaksbuljong og krydder. Skyll bønnene og ha dem i gryta sammen med paprika.
  3. Øs tomatsausen opp i en lefse, rull sammen med skjøten ned i en ildfast form. Fyll opp formen. Hell over resterende tomatsaus og strø ost over, gratiner i ovnen til osten er gyllen. Dette tar omtrent 15 minutter.
  4. Server gjerne med en enkel salat, litt rømme og guacamole til.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat