Ingredienser
- 6 tortillalefser
- 3 fedd hvitløk
- 1 løk
- 2 bokser hakkede tomater
- 1 terning grønnsaksbuljong
- 4 vårløk
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 2 bokser sorte bønner
- 0,5 rød chili
- 2 ts spisskummen
- 1 ts oregano
- 1 neve fersk koriander
- revet ost
- ekstra jomfru olivenolje
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 225 grader. Del løk, hvitløk, vårløk, chili og paprika i biter.
- Fres løk i litt olje til den er blank. Ha i hvitløk, vårløk og chili. Tilsett hakkede tomater og kok opp. La det småkoke litt og tilsett deretter grønnsaksbuljong og krydder. Skyll bønnene og ha dem i gryta sammen med paprika.
- Øs tomatsausen opp i en lefse, rull sammen med skjøten ned i en ildfast form. Fyll opp formen. Hell over resterende tomatsaus og strø ost over, gratiner i ovnen til osten er gyllen. Dette tar omtrent 15 minutter.
- Server gjerne med en enkel salat, litt rømme og guacamole til.