Ingredienser
6 tortillalefser
1 løk
2 bokser hakkede tomater
3 fedd hvitløk
1 terning grønnsaksbuljong
4 vårløk
1 rød paprika
1 grønn paprika
2 bokser sorte bønner
0,5 rød chili
2 ts spisskummen
1 ts oregano
1 neve fersk koriander
revet ost
ekstra jomfru olivenolje
salt og pepper
Slik gjør du
Sett ovnen på 225 grader. Del løk, hvitløk, vårløk, chili og paprika i biter.
Fres løk i litt olje til den er blank. Ha i hvitløk, vårløk og chili. Tilsett hakkede tomater og kok opp. La det småkoke litt og tilsett deretter grønnsaksbuljong og krydder. Skyll bønnene og ha dem i gryta sammen med paprika.
Øs tomatsausen opp i en lefse, rull sammen med skjøten ned i en ildfast form. Fyll opp formen. Hell over resterende tomatsaus og strø ost over, gratiner i ovnen til osten er gyllen. Dette tar omtrent 15 minutter.
Server gjerne med en enkel salat, litt rømme og guacamole til.
Tips og notater
- Server gjerne med guacamole, rømme, og frisk salat for en komplett og velsmakende middag.