Enchiladas med bønner

Ovnsbakt Meksikansk

Enchiladas med bønner er en smakfull og mettende meksikansk rett som er enkel å lage. Denne vegetariske varianten er fylt med proteinrike bønner, krydret saus, og smeltet ost, pakket inn i myke tortillalefser. Retten kan tilpasses med ulike grønnsaker og krydder, og den passer perfekt både som hverdagsmat og til spesielle anledninger.

Enkel

40 min

4

Ingredienser

6 tortillalefser

1 løk

2 bokser hakkede tomater

3 fedd hvitløk

1 terning grønnsaksbuljong

4 vårløk

1 rød paprika

1 grønn paprika

2 bokser sorte bønner

0,5 rød chili

2 ts spisskummen

1 ts oregano

1 neve fersk koriander

revet ost

ekstra jomfru olivenolje

salt og pepper

Slik gjør du

1

Sett ovnen på 225 grader. Del løk, hvitløk, vårløk, chili og paprika i biter.

2

Fres løk i litt olje til den er blank. Ha i hvitløk, vårløk og chili. Tilsett hakkede tomater og kok opp. La det småkoke litt og tilsett deretter grønnsaksbuljong og krydder. Skyll bønnene og ha dem i gryta sammen med paprika.

3

Øs tomatsausen opp i en lefse, rull sammen med skjøten ned i en ildfast form. Fyll opp formen. Hell over resterende tomatsaus og strø ost over, gratiner i ovnen til osten er gyllen. Dette tar omtrent 15 minutter.

4

Server gjerne med en enkel salat, litt rømme og guacamole til.

Tips og notater

  • Server gjerne med guacamole, rømme, og frisk salat for en komplett og velsmakende middag.

Likte du oppskrifen?