Falafel

Ingredienser

  • 500 gram tørkede kikerter
  • 1 sitron
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 1 egg (kan sløyfes)
  • 3 vårløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • nøytral olje

Fremgangsmåte

  1. Bløtlegg kikertene i ett døgn.
  2. Ha alle ingredienser i en kjøkkenmaskin eller bruk stavmikser. Kjør til du har en finmost deig. Sett i kjøleskapet i minst én time.
  3. Form deigen til boller og stek i olje. Helst i en kasserolle hvor oljen dekker falafelen helt.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat