Ingredienser
- 2 aubergine
- 1 dl couscous
- 2 dl vann
- 1 boks kikerter
- 1 sjalottløk
- 1 ss srirachasaus
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts spisskummen
- 2 vårløk
- 1 neve fersk bladpersille
- 0,5 granateple
- 4 ss pistasjnøtter
- 1 dl tahini
- 1 dl vann
- 1 ss soyasaus
- 1 ss riseddik
- 1 ts honning
- 1 fedd hvitløk
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Del aubergine i to og legg dem ned med skinnflaten ned på et stekebrett. Strø over litt salt og prikk dem godt med en gaffel. Sett i ovnen på 225 grader og stek til de er møre.
- Ha couscous i en bolle og hell over kokende vann. Dekk til og la den hvile i noen minutter. Tilsett deretter kikerter, finhakket sjalottløk, snittet vårløk, bladpersille, srirachasaus, krydderet og smak til med salt og pepper.
- Bland sammen tahini, vann, soyasaus, riseddik, honning og raspet hvitløk. Smak til med salt og pepper.
- Når auberginene er møre kan du grave ut innholdet med en skje. Dette har du opp i couscousen. Bland godt sammen og fyll opp igjen auberginene med blandingen.
- Stek videre i fem minutter før du tar dem ut og topper med dressing, granateple og pistasjnøtter.