Fylt aubergine

Ingredienser

  • 2 aubergine
  • 1 dl couscous
  • 2 dl vann
  • 1 boks kikerter
  • 1 sjalottløk
  • 1 ss srirachasaus
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts spisskummen
  • 2 vårløk
  • 1 neve fersk bladpersille
  • 0,5 granateple
  • 4 ss pistasjnøtter
  • 1 dl tahini
  • 1 dl vann
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss riseddik
  • 1 ts honning
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Del aubergine i to og legg dem ned med skinnflaten ned på et stekebrett. Strø over litt salt og prikk dem godt med en gaffel. Sett i ovnen på 225 grader og stek til de er møre.
  2. Ha couscous i en bolle og hell over kokende vann. Dekk til og la den hvile i noen minutter. Tilsett deretter kikerter, finhakket sjalottløk, snittet vårløk, bladpersille, srirachasaus, krydderet og smak til med salt og pepper.
  3. Bland sammen tahini, vann, soyasaus, riseddik, honning og raspet hvitløk. Smak til med salt og pepper.
  4. Når auberginene er møre kan du grave ut innholdet med en skje. Dette har du opp i couscousen. Bland godt sammen og fyll opp igjen auberginene med blandingen.
  5. Stek videre i fem minutter før du tar dem ut og topper med dressing, granateple og pistasjnøtter.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat