Georgisk lobio

Ingredienser

  • 400 gram tørkede kidneybønner
  • 1 neve fersk koriander (valgfritt)
  • 1 liten løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 klype tørket koriander
  • 0,5 ts bukkehornkløver
  • 1,5 liter vann
  • 3 laurbærblad
  • ekstra jomfru olivenolje
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Bløtlegg bønnene i minst 2 timer før du begynner med maten.
  2. Hell av vannet og ha bønner, laurbærblad, litt salt og 1,5 liter vann i en stor gryte og kok bønnene møre.
  3. Finhakk koriander og løk. Ha koriander, hvitløk og krydderet i en morter og bland godt sammen. Stek løken blank i en stekepanne med litt olje.
  4. Hell vannet av bønnene, men ta vare på 2 dl av kokevannet. Bland sammen alle ingredienser og mos med en potetmoser eller lignende. Tilsett vannet du tok vare på, etter ønsket konsistens. Kok på svak varme i 4-5 minutter, eller bak i ovnen om du vil.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat