Ingredienser
- 400 gram tørkede kidneybønner
- 1 neve fersk koriander (valgfritt)
- 1 liten løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 klype tørket koriander
- 0,5 ts bukkehornkløver
- 1,5 liter vann
- 3 laurbærblad
- ekstra jomfru olivenolje
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Bløtlegg bønnene i minst 2 timer før du begynner med maten.
- Hell av vannet og ha bønner, laurbærblad, litt salt og 1,5 liter vann i en stor gryte og kok bønnene møre.
- Finhakk koriander og løk. Ha koriander, hvitløk og krydderet i en morter og bland godt sammen. Stek løken blank i en stekepanne med litt olje.
- Hell vannet av bønnene, men ta vare på 2 dl av kokevannet. Bland sammen alle ingredienser og mos med en potetmoser eller lignende. Tilsett vannet du tok vare på, etter ønsket konsistens. Kok på svak varme i 4-5 minutter, eller bak i ovnen om du vil.