Gulasj

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 2 løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 140 gram tomatpuré
  • 2 ts røkt paprikapulver
  • 6 poteter
  • 2 paprika
  • 2-3 laurbærblad
  • 100 gram tørre linser (kan sløyfes)
  • 1 liter vann
  • 2 stk grønnsaksbuljong
  • 1 ss oregano
  • 0,5 purre
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Kutt løk i tynne skiver og finhakk hvitløk. Del potetene i terninger og behold gjerne skallet på. Purre kuttes i ringer og paprika i små terninger.
  2. Varm olivenolje i en kjele. Surr løk og hvitløk myk og blank. Rør inn tomatpuré og paprikapulver. Fres i 1 minutt.
  3. Tilsett potet, paprika, purre, buljong laurbærblad, paprikapulver og oregano. Kok opp og senk varmen. La gryten småkoke i 30 – 40 minutter. Smak til med salt og pepper.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat