Ingredienser
- 2 ss olivenolje
- 2 løk
- 4 fedd hvitløk
- 140 gram tomatpuré
- 2 ts røkt paprikapulver
- 6 poteter
- 2 paprika
- 2-3 laurbærblad
- 100 gram tørre linser (kan sløyfes)
- 1 liter vann
- 2 stk grønnsaksbuljong
- 1 ss oregano
- 0,5 purre
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Kutt løk i tynne skiver og finhakk hvitløk. Del potetene i terninger og behold gjerne skallet på. Purre kuttes i ringer og paprika i små terninger.
- Varm olivenolje i en kjele. Surr løk og hvitløk myk og blank. Rør inn tomatpuré og paprikapulver. Fres i 1 minutt.
- Tilsett potet, paprika, purre, buljong laurbærblad, paprikapulver og oregano. Kok opp og senk varmen. La gryten småkoke i 30 – 40 minutter. Smak til med salt og pepper.