Gulasj

Supper og gryter Europeisk Vegansk

Gulasj er en tradisjonell rett med opprinnelse fra Ungarn, opprinnelig laget med potet, paprika og andre grønnsaker i en fyldig og smakfull saus. Resultatet er en varm, mettende gryterett full av smak, der krydder som paprika og hvitløk skaper en rik dybde. Gulasj er et perfekt alternativ for de som ønsker en smakfull og mettende rett, med en klassisk og kraftig smaksprofil.

Enkel

50 min

5

Ingredienser

2 løk

4 fedd hvitløk

2 ss olivenolje

140 gr tomatpuré

2 ts røkt paprikapulver

6 poteter

2 paprika, rød

1 boks røde linser

1 liter vann

2 stk grønnsaksbuljong

1 ss oregano

2 laurbærblad

0,5 purre

salt og pepper

Slik gjør du

1

Kutt løk i skiver og finhakk hvitløk. Del potetene i terninger og behold gjerne skallet på. Purre deles opp i ringer og paprika i små terninger.

2

Varm olje i en kjele. Surr løk og hvitløk myk og blank. Rør inn tomatpuré og paprikapulver. Fres i 1 minutt.

3

Tilsett potet, paprika, vann, buljongterninger, laurbærblad og oregano. Kok opp og senk varmen. La gryten småkoke i 30-50 minutter. Smak til med salt og pepper.

Tips og notater

  • Server med godt brød til for en mettende og god middag.

Likte du oppskrifen?