Ingredienser
2 løk
4 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
140 gr tomatpuré
2 ts røkt paprikapulver
6 poteter
2 paprika, rød
1 boks røde linser
1 liter vann
2 stk grønnsaksbuljong
1 ss oregano
2 laurbærblad
0,5 purre
salt og pepper
Slik gjør du
Kutt løk i skiver og finhakk hvitløk. Del potetene i terninger og behold gjerne skallet på. Purre deles opp i ringer og paprika i små terninger.
Varm olje i en kjele. Surr løk og hvitløk myk og blank. Rør inn tomatpuré og paprikapulver. Fres i 1 minutt.
Tilsett potet, paprika, vann, buljongterninger, laurbærblad og oregano. Kok opp og senk varmen. La gryten småkoke i 30-50 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tips og notater
- Server med godt brød til for en mettende og god middag.