Hvordan dekke festbordet?


Dekking av festbordet er en kreativ og morsom oppgave som kan sette stemningen for enhver festlig anledning. Her er noen trinn og tips for å dekke et imponerende og innbydende festbord:

Velg en passende duk

Start med å velge en duk som passer til anledningen. Velg en farge som matcher temaet eller stilen på festen. En hvit eller nøytral duk fungerer alltid bra og kan kombineres med forskjellige dekorasjoner. Pass på at duken er ren og strøket før den legges på bordet for et pent og ryddig utseende.

Bruk en løper eller bordbrikker

For å legge til lag og dimensjon, bruk en løper eller bordbrikker som går på tvers eller langs midten av bordet. Velg en farge eller mønster som komplementerer duken og resten av borddekorasjonen. Dette vil gi en ekstra touch av stil og visuell interesse til bordet.

Bestikk, tallerkener og glass

Plasser bestikket på en ordnet måte på bordet. Gaffelen skal ligge til venstre for tallerkenen, mens kniven og skjeen skal ligge til høyre. Glassene skal plasseres øverst til høyre for tallerkenen. Hvis du serverer flere retter, kan du vurdere å sette frem tallerkenene til hovedretten først og deretter legge til tallerkener til forrett eller dessert senere.

Servietter og serviettringer

Brett serviettene pent og bruk serviettringer eller bånd for å holde dem på plass. Du kan velge å plassere serviettene på tallerkenen eller ved siden av bestikket. Hvis du ønsker en mer kreativ touch, kan du prøve ulike serviettbrettingsteknikker som enkel lomme, vifte eller blomsterform.

Pynt med blomster og dekorasjoner

Bruk friske blomster, grønne planter eller andre dekorative elementer for å legge til farger og skjønnhet på bordet. Velg en vase eller dekorativt arrangement som passer til temaet eller anledningen. Fordel blomstene jevnt over bordet, eller bruk mindre dekorative elementer som telys, lysestaker eller konfetti for å skape en festlig atmosfære.

Tenk på funksjonalitet

Sørg for at bordet er praktisk og funksjonelt for gjestene. Plasser tallerkener, glass og bestikk i en logisk rekkefølge, slik at gjestene enkelt kan nå dem. Ha gjerne ekstra servietter og serviettringer tilgjengelig i tilfelle det er behov for dem. Pass også på at det er nok plass på bordet til maten og eventuelle delikatesser eller drikkevarer som skal serveres.

Skap en sammenhengende stil

For å skape en sammenhengende stil, kan du vurdere å matche dekorasjonene på bordet med resten av rommet eller festområdet. Bruk lignende farger, mønstre eller temaer for å binde sammen atmosfæren og skape en enhetlig opplevelse for gjestene.

Slipp fantasien fri!

Å dekke festbordet er en morsom og kreativ prosess som kan bidra til å skape en festlig atmosfære. Ved å velge en passende duk, bruke løpere eller bordbrikker, plassere bestikk, tallerkener og glass på riktig måte, legge til dekorative elementer som blomster og pynt og tenke på funksjonaliteten, kan du skape et vakkert og innbydende festbord. Så la kreativiteten blomstre og sett ditt personlige preg på borddekorasjonen for å imponere gjestene og gjøre festen ekstra spesiell.

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat