Auberginegyros

Gyros er det noe av det ypperste man kan få servert av gatemat i Hellas. Dette er en variant med bakt aubergine og potet-fries.

45 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(725 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • hvitløk
    4
    fedd
  • aubergine
    1
    stk
  • fersk mynte
    1
    ts
  • olivenolje
    2
    ss
  • oregano
    2
    ts
  • spisskummen
    1
    ts
  • paprikapulver
    1
    ts
  • kanel
    ½
    ts
  • sitron
    1
    stk
  • salt og pepper
  • gresk yoghurt
    4
    dl
  • agurk
    1
    stk
  • hvitløk
    2
    fedd
  • fersk mynte
    1
    ss
  • salt og pepper
  • potet
    2
    stk
  • tomat
    2-3
    stk
  • rødløk
    1
  • olivenolje
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 567kcal
  • Tilberedingstid:
    20 minutter
  • Koketid:
    25 minutter
  • Kategori:
  • Kjøkken:

Fremgangsmåte

1

Forvarm ovnen

Forvarm ovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

2

Lag marinade og aubergineblanding

Finhakk hvitløk og mynte. Bland hvitløk, mynte, olivenolje, sitron, oregano, spisskummen, paprikapulver, kanel, salt og pepper. Kutt aubergine i små terninger og vend inn i marinaden. La det gjerne stå og trekke litt. Bak aubergine på et stekebrett til den er gyllen og mør.

3

Lag tzatziki

Vask agurken og riv på et rivjern. Klem ut overflødig væske med en sil eller et klede. Knus hvitløk i en morter, eller finhakk. Vend inn yoghurt, agurk, mynte og smak til med salt og pepper.

4

Kutt grønnsaker

Kutt rødløk i fine skiver og tomatene i terninger. Kutt potetene i staver og vend i olje, salt og pepper. Deretter baker du den i ovnen til den er gyllen.

5

Servering

Varm pitabrødene kjapt i ovnen. Server bakt aubergine, med tzatziki, rødløk og tomat i pitabrød og server med potet-fries.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram