Baba ganoush

En fantastisk auberginedip som kan serveres som en del av mange småretter, gjerne med hummus, tabbouleh og muhammara. Dette kalles for meze.

50 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(345 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • aubergine
    3
    stk
  • sjalottløk
    2
    stk
  • hvitløk
    4
    fedd
  • olivenolje
    ½
    dl
  • spisskummen
    ½
    ts
  • tahini
    5
    ss
  • sitron
    ¼
    skall av
  • sitronsaft
    litt
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 349kcal

Fremgangsmåte

1

Bak aubergine

Bak aubergine i ovnen på 210 grader til de er møre og faller sammen. Dette kan også gjøres på grill, da er det viktig å snu auberginene innimellom. La dem avkjøles litt, del dem på langs og skrap ut innholdet og mos det sammen.

2

Bland sammen ingrediensene

Mos hvitløk i en morter med litt salt. Finhakk løk og bland sammen med de andre ingrediensene. Smak til med salt, pepper og sitron.

3

Servering

Topp gjerne med litt olivenolje, bladpersille og granateple.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram