Bakt artisjokk med kikerter

Dette er en av mine favorittretter til fest. Passer særlig godt på nyttårsaften som siderett eller hovedrett, men gjør du som meg så spiser du den også til hverdags.

80 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(244 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • artisjokkhjerter
    1
    boks
  • potet
    500
    gr
  • olivenolje
    1
    ss
  • kikerter
    2
    bokser
  • hvitløk
    4
    fedd
  • vann
    3
    ss
  • paprika
    1
    stk
  • sorte oliven
    1
    glass
  • cherrytomater
    1
    boks
  • rosiner
    5
    ss
  • oregano
    1
    ss
  • basilikum
    1
    ss
  • rosmarin
    ½
    ss
  • havsalt
    ½
    ss
  • pepper
    kvernet
  • balsamicoeddik
    2
    ss
  • fersk basilikum
    1
    neve

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 498kcal
  • Tilberedingstid:
    30 minutter
  • Koketid:
    50 minutter
  • Kategori:
  • Kjøkken:

Fremgangsmåte

1

Forberedelser

Varm ovnen på 205 grader. Smør inn en stor form eller en gryte som tåler høy varme, med litt olivenolje.

2

Kutt grønnsaker

Kutt potetene i terninger. Del artisjokkhjerter i fire og finhakk hvitløk. Del oliven og cherrytomater i to og paprika i små terninger.

3

Kok poteter

Kok potetene møre. Når potetene er ferdig, kan du ha de over i formen sammen med alle andre ingredienser, med unntak av fersk basilikum og balsamico.

4

Bak i ovnen

Bland godt sammen og dekk til formen med aluminiumsfolie. Bak i 40 minutter og rør gjerne litt halvveis i baketiden. Tilsett balsamicoeddik og bak i 10 minutter til. Ta formen ut av ovnen og spre over fersk basilikum. Smak gjerne til med salt og pepper.