Bananbrød med blåbær og sjokolade

Bananbrød er en fin måte å kvitte seg med overmodne bananer på. Dessuten ekstremt digg på ha med på tur i fjellet eller i skogen.

60 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(67 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • banan
    4
    stk
  • havremel
    200
    gr
  • bakepulver
    2
    ts
  • egg
    3
    stk
  • peanøttsmør
    4
    ss
  • blåbær
    1
    håndfull
  • mørk sjokolade
    50
    gr

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 216kcal
  • Tilberedingstid:
    10 minutter
  • Koketid:
    50 minutter
  • Kategori:
  • Kjøkken:

Fremgangsmåte

1

Sett på ovnen

Forvarm ovnen på 180 grader.

2

Lag røre

Mos egg og banan med en stavmikser. Bland inn havremel, bakepulver og peanøttsmør til en jevn og fin røre. Hakk sjokolade i passe store biter og rør inn sammen med blåbær.

Tips: Bruk helst godt modne bananer, da får du en fin sødme på bananbrødet.

3

Topping

Ha bakepapir i en brødform og hell røra over i formen. Du kan så toppe det med omtrent det du måtte ønske. Gjerne nøtter, gresskarkjerner og lignende.

4

Stek bananbrødet

Stek midt i ovnen i 45-50 minutter til bananbrødet er gjennomstekt. Dette kan du sjekke underveis med en tannpirker eller kakepinne. La brøde kjøle av seg på en rist før du kaster deg over den.