Bananbrød med blåbær og sjokolade

Bananbrød er en fin måte å kvitte seg med overmodne bananer på. Dessuten ekstremt digg på ha med på tur i fjellet eller i skogen.

60 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(67 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • banan
    4
    stk
  • havremel
    200
    gr
  • bakepulver
    2
    ts
  • egg
    3
    stk
  • peanøttsmør
    4
    ss
  • blåbær
    1
    håndfull
  • mørk sjokolade
    50
    gr

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 216kcal
  • Tilberedingstid:
    10 minutter
  • Koketid:
    50 minutter
  • Kategori:
  • Kjøkken:

Fremgangsmåte

1

Sett på ovnen

Forvarm ovnen på 180 grader.

2

Lag røre

Mos egg og banan med en stavmikser. Bland inn havremel, bakepulver og peanøttsmør til en jevn og fin røre. Hakk sjokolade i passe store biter og rør inn sammen med blåbær.

Tips: Bruk helst godt modne bananer, da får du en fin sødme på bananbrødet.

3

Topping

Ha bakepapir i en brødform og hell røra over i formen. Du kan så toppe det med omtrent det du måtte ønske. Gjerne nøtter, gresskarkjerner og lignende.

4

Stek bananbrødet

Stek midt i ovnen i 45-50 minutter til bananbrødet er gjennomstekt. Dette kan du sjekke underveis med en tannpirker eller kakepinne. La brøde kjøle av seg på en rist før du kaster deg over den.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram