Borsjtsj

En god fyldig suppe med opphav fra Russland. Denne suppen varmer godt en kald høstkveld og har blitt særdeles populær blant både store og små.

70 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(766 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • rødbeter
    500
    gr
  • potet
    1
    stor
  • løk
    1
    stk
  • hvitløk
    2
    fedd
  • olivenolje
    ½
    dl
  • grønnsakskraft
    1
    l
  • tomatpuré
    4
    ss
  • sukker
    1
    ts
  • salt og pepper
  • fersk dill
    4
    ts
  • rugbrød

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 323kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsaker

Finhakk løk og hvitløk. Skrell og skjær rødbeter og potet i små biter.

2

Tilbereding

Ta en kjele og tilsett olivenolje, løk, rødbeter og potet. Stek i 5 minutter. Tilsett buljong og tomatpuré. La suppen småkoke under lokk i 1 time til grønnsakene er helt møre. Mos innholdet i kjelen med en stavmikser. Varm suppen opp igjen og smak til med dill, sukker, salt og pepper.

3

Servering

Server rødbetsuppe med grovt rugbrød og gjerne en klatt rømme om du har. Topp med fersk dill.