Brenneslesuppe

Nesten gratis grøftekantsuppe av brennesle. Fullpakket med vitaminer og andre godsaker. Dessuten smaker det godt også, vinn vinn!

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(587 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • løk
    2
    stk
  • hvitløk
    3
    fedd
  • smør
    4
    ss
  • brennesleblader
    2
    liter
  • potet
    2
    stk
  • vann
    10-12
    dl
  • grønnsaksbuljong
    2
    stk
  • fløte
    2
    dl
  • sitronsaft
    1
    ss
  • muskatnøtt
    litt
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 376kcal

Fremgangsmåte

1

Plukk brennesle

Husk å bruk hansker når du plukker bladene. Dett gjør du selvfølgelig først. Plukk unge skudd, bladene blir bitre med alderen. Skyll bladene i kaldt vann.

2

Kutt løk

Finhakk løk og hvitløk. Surr til den er blank i en gryte med smør.

3

Kutt poteter

Kutt potetene i terninger og tilsett gryten. Deretter rører du inn bladene og tar det frese noen minutter.

4

Tilsett resten av ingrediensene

Tilsett deretter vann med grønnsaksbuljong og la det koke til potetene er møre. Ha i fløte og gi suppen et kjapt oppkok. Stavmiks til suppen er glatt.

5

Servering

Smak til med muskatnøtt, sitronsaft, salt og pepper. Server gjerne med godt brød til.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram