Bulgarsk paprikasalat

Utmerket til garnityr eller som en siderett. Selv bruker jeg bulgarsk paprikasalat til absolutt alt og da særlig som topping på brødskiva. Dette er minner fra barndommen.

20 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(394 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • paprika
    1
    kg
  • løk
    1
    stk
  • sukker
    2
    dl
  • salt
    1
    ts
  • eddik
    1
    dl
  • vann
    3
    dl

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 46kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt paprika

Skyll paprikaene og tørk dem. Ta ut frøhus og kutt i smale strimler.

Tips: Bruk gjerne en miks av gule, grønne og røde paprika.

2

Kok paprikaen

Legg paprikaen i en kasserolle og hell på kokende vann, nok til at det dekker toppen. Kok over svak varme under lokk i omtrent 2 minutter og hell av vannet.

3

4

Kok lake

Kok lake av eddik, vann, sukker og salt. Legg i paprikaen og tynne løkringer og la det koke over svak varme i omtrent 7 minutter.

5

Oppbevaring

Ha salaten over på rene glass og skru på lokk.