Bulgur med tomat og paprika

Denne særdeles smakfulle retten kan du enten servere som én av flere småretter, eller som hovedrett. Den er ekstremt enkel, men tilsvarende god på smak.

25 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(242 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (2 porsjoner)

  • olivenolje
    4
    ss
  • sjalottløk
    4
    stk
  • spisspaprika
    2
    stk
  • tomatpuré
    2
    ss
  • sukker
    1
    ts
  • pul biber
    2
    ts
  • cherrytomater
    5
    stk
  • vårløk
    3
    stk
  • bulgur
    250
    gr
  • vann
    5
    dl
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 394kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsakene

Finhakk løk og vårløk. Del tomatene i 4 og paprika i strimler.

2

Stek grønnsakene

Surr løk, paprika og vårløk til det er blankt. Tilsett deretter tomatpuré og krydder. La det frese i ett minutt.

Tips: Har du ikke pul biber? Bruk en klype chiliflak eller litt kayennepepper i stedet.

3

Kok bulgur

Tilsett bulgur og bland godt med med resten. Tilsett deretter vann og tomater. Kok opp og la det småputre på lav varme under lokk. Dette tar omtrent 15 minutter. Ta av varmen og la retten hvile i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

4

Servering

Server gjerne som én av mange småretter, eller som hovedrett. Da kan det være greit med en enkel salat til eller lignende.