Cassoulet

Cassoulet er en tradisjonsrik og utrolig god gryterett fra Frankrike. Den er alltid basert på hvite bønner, men her har vi byttet ut kjøttet til fordel for sopp og gode grønnsaker.

40 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(543 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • hvite bønner
    3
    bokser
  • gulrot
    3
    stk
  • sjalottløk
    3
    stk
  • stangselleri
    3
    stk
  • olivenolje
    4
    ss
  • smør
    2
    ss
  • hvitvin
    2
    dl
  • grønnsakskraft
    1
    l
  • laurbærblad
    4
    stk
  • rosmarinkvast
    1
    stk
  • shiitake
    100
    gr
  • hvitløk
    2
    fedd
  • sjalottløk
    2
    stk
  • smør
    1
    ss
  • olivenolje
    1
    ss
  • salt og pepper
  • fersk bladpersille
    4
    ss
  • sitron
    1
  • pepper
    kvernet

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 387kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsaker

Sil av bønnene. Del opp alle grønnsakene i 1 centimeter små terninger.

2

Stek sopp

Skjær soppen i biter og knus hvitløken med siden på kniven. Sett en panne på middels høy varme med smør og olje i. Ha i løken, knust hvitløk og sopp. Vend i panna til soppen blir myk og smak til med salt og pepper.

Tips: Du kan godt bruke champignon eller annen sopp.

3

Kok suppe

Ha litt smør og olje i en gryte, deretter grønnsakene og bønnene. La det putre litt før du heller over vinen. Kok til halvparten av vinen er fordampet, før du tilsetter grønnsakskraft, laurbærblad og rosmarin. Kok opp, senk varmen og la gryta småkoke i 30 minutter eller mer. Kraften skal henge litt på bønnene når retten er ferdig.

4

Servering

Smak til suppen med sitron, fersk bladpersille, kvernet pepper og litt olivenolje. Topp den med den stekte soppblandingen.