Cassoulet er en tradisjonsrik og utrolig god gryterett fra Frankrike. Den er alltid basert på hvite bønner, men her har vi byttet ut kjøttet til fordel for sopp og gode grønnsaker.
Sil av bønnene. Del opp alle grønnsakene i 1 centimeter små terninger.
Skjær soppen i biter og knus hvitløken med siden på kniven. Sett en panne på middels høy varme med smør og olje i. Ha i løken, knust hvitløk og sopp. Vend i panna til soppen blir myk og smak til med salt og pepper.
Tips: Du kan godt bruke champignon eller annen sopp.
Ha litt smør og olje i en gryte, deretter grønnsakene og bønnene. La det putre litt før du heller over vinen. Kok til halvparten av vinen er fordampet, før du tilsetter grønnsakskraft, laurbærblad og rosmarin. Kok opp, senk varmen og la gryta småkoke i 30 minutter eller mer. Kraften skal henge litt på bønnene når retten er ferdig.
Smak til suppen med sitron, fersk bladpersille, kvernet pepper og litt olivenolje. Topp den med den stekte soppblandingen.