Chili sin carne

Chili sin carne betyr rett og slett chiligryte uten kjøtt. Med ingredienser som sjokolade og kaffe, blir dette en særdeles smakfull gryte som passer til alle årstider.

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(822 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • løk
    1
    stk
  • hvitløk
    2
    fedd
  • chili
    1
    stk
  • paprika
    1
    rød
  • paprika
    1
    gul
  • spisskummen
    2
    ts
  • paprikapulver
    2
    ts
  • oregano
    2
    ts
  • kanel
    ½
    ts
  • tomatpuré
    1
    ss
  • mørk sjokolade
    1
    bit
  • kaffe
    1
    skvett
  • hakkede tomater
    3
    bokser
  • kidneybønner
    1
    boks
  • kikerter
    1
    boks
  • sorte bønner
    1
    boks
  • sukker
    1
    ts
  • fersk koriander
    1
    neve
  • rømme
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 503kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsaker

Kutt løk i skiver, paprika i terninger. Finhakk hvitløk og chili.

2

Kok ris

Kok ris etter anvisning på på pakken.

3

Lag sausen

Finn frem en stor gryte og varm med litt olje. Stek deretter løk, hvitløk, chili og paprika til det er blankt. Tilsett spisskummen, paprikapulver, kanel, oregano og stek videre til det er mykt. Tilsett tomatpuré og la det frese i omtrent 1 minutt. Tilsett sjokolade, kaffe, hakkede tomater, bønner og sukker. Kok i 15-20 minutter. Smak til med salt og pepper.

4

Servering

Server gryten med ris, rømme og koriander.