Daal

Daal, dahl, dal eller dhal? Jeg vet ikke helt, men at det er en god indisk linsegryte er det ingen tvil om. Her får du smak av ingefær, gurkemeie, korianderfrø og selvfølgelig røde linser.

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(211 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • olivenolje
    2
    ss
  • røde linser
    250
    gram tørkede
  • løk
    2
    stk
  • fersk ingefær
    1
    bit
  • hvitløk
    3
    fedd
  • gurkemeie
    1
    ts
  • spisskummen
    1
    ts
  • korianderfrø
    1
    ts
  • garam masala
    2
    ts
  • kajennepepper
  • chiliflak
  • kanel
    ½
    ts
  • hakkede tomater
    3
    bokser
  • grønnsaksbuljong
    5
    dl
  • vann
  • sitron
    ½
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 364kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsaker

Finnhakk løk og hvitløk. Rasp ingefær på et rivjern.

2

Surr løk til den er blank

Surr løk i litt olje til den er blank, tilsett ingefær og hvitløk og la det surre litt til. Deretter tilsetter du krydderne (unntatt kanel) og lar det surre i 2 minutter til.

3

Tilsett resten av ingrediensene

Ha i røde linser, hakkede tomater, grønnsaksbuljong, kanel og litt salt. La det koke under lokk i omtrent 20 minutter. Tilsett litt vann ved behov.

4

Servering

Smak til med salt og pepper, litt sitronsaft og mer kajennepepper/chiliflak om du vil. Ha gjerne over litt finhakket fersk koriander eller lignende.