Enchiladas med bønner

Fylt med grønnsaker, bønner og fersk koriander, og bakt til den er boblende og gyllen. Denne meksikanske klassikeren er super til helgekos.

45 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(394 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • tortilla
    6
    stk
  • hvitløk
    3
    fedd
  • løk
    1
    stk
  • hakkede tomater
    2
    bokser
  • buljongpulver
    1
    ss
  • vårløk
    4
    stk
  • paprika
    1
    rød
  • paprika
    1
    grønn
  • sorte bønner
    2
    bokser
  • chili
    ½
    rød
  • spisskummen
    2
    ts
  • oregano
    1
    ts
  • fersk koriander
    neve
  • olivenolje
  • ost
    revet

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 530kcal
  • Tilberedingstid:
    15 minutter
  • Koketid:
    30 minutter
  • Kategori:
  • Kjøkken:

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsaker

Sett ovnen på 225 grader over- og undervarme. Del løk, hvitløk, vårløk, chili og paprika i biter.

2

Lag tomatsausen

Fres løk i litt olje til den er blank. Ha i hvitløk, vårløk og chili. Tilsett hakkede tomater og kok opp. La det småkoke litt og tilsett deretter grønnsaksbuljong og krydder. Skyll bønnene og ha de i gryta sammen med paprika.

3

Ha dem i en form

Øs tomatsausen opp i en tortillalefse, rull sammen med skjøten ned i en ildfast form. Fyll opp formen. Strø ost over og gratiner i ovnen til osten er gyllen, dette tar rundt 15 minutter.

4

Servering

Server gjerne med en enkel salat, litt rømme og guacamole til.