Eplemos med kanel

Eplemos er aller best hjemmelaget, og er ennå bedre med litt kanel og appelsinjuice. Supert å lage når norske epler er i sesong.

20 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(23 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (1 porsjoner)

  • eple
    7
    stk
  • kanel
    1
    ts
  • appelsinjuice
    1
    dl
  • sukker
    1
    ss

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 276kcal

Fremgangsmåte

1

Skrell eplene

Skrell eplene, fjern kjernen og kutt eplene i små biter.

2

Bland sammen

Ha bitene i en kjele sammen med appelsinjuice, kanel og sukker.

3

Kok eplene

Kok til eplene er nesten helt møre og mos med en potetmoser. Det er da du får den best konsistensen på en klassisk eplemos. Alternativt kan du bruke en stavmikser.

4

Avkjøl

Hell over på et stort glass og la eplemosen avkjøle seg før du setter den i kjøleskapet.