Falafel er vegetarboller eller pletter laget av moste kikerter. De har sin opprinnelse i fra Midtøsten. Det finnes utallige varianter av denne tradisjonsrike retten. Denne har en nordisk vri, med en forfriskende hirsesalat.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Finhakk løk, hvitløk og kruspersille. Kjør kikertene i en kjøkkenmaskin for å knuse dem. Fres løk og hvitløk i en varm gryte i 4 minutter. Tilsett de blendede kikertene og stek videre i omtrent 3 minutter. Fjern gryten fra varmen. Rør inn persille og egg til du får en fin og jevn smete. Tilsett litt mel mens du rører. Med den siste spiseskjeen mel tilsettes også salt og litt sitronsaft.
Stek små pletter i en mellomvarm panne godt med olje. Gi de en god og gyllen stekeskorpe før du snur dem. Stek ferdig ovnen i omtrent 10 minutter.
Kok hirse etter anvisning på pakken. Kutt paprika, agurk, gulrøtter, helst i små terninger. Gulroten kan du raspe om du vil. Grovhakk kruspersille. Kut rødløk i tynne skiver og legg i eplesidereddik og la det marinere i minst 5 minutter. Når hirsen er ferdig kan du blande sammen alle ingrediensene. Hell av eddiken av rødløken og bland inn løken i salaten.