Flammkuchen

Flammkuchen er en regional spesialitet som stammer fra grensetraktene mellom Tyskland og Frankrike. Dette er selve urpizzaen.

55 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(712 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (2 porsjoner)

  • vann
    2
    dl
  • tørrgjær
    ts
  • hvetemel
    225
    gr
  • løk
    2
    stk
  • vårløk
    2
    stk
  • pepper
  • rømme
    100
    gr

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 467kcal

Fremgangsmåte

1

Lag deigen

Visp sammen vann, gjær, salt og deretter mel. Elt kjapt sammen til en lett klisset deig. Hev på lunt sted i minst 40 minutter, til deigen er omtrent dobbelt så stor. Når deigen er ferdig hevet, trykk den ut over en bakepapirkledt stekeplate til den er dekker nesten hele plata.

2

Forbered toppingen

Del løkene i to og finsnitt så tynne skiver du klarer. Surr løken i olivenolje på litt over middels varme i minst 15 minutter. Rør innimellom og pass på at det ikke blir brent. Smak til med en liten dæsj salt.

3

Gjør klar sausen

Bland sammen buljongpulver og rømme.

Tips: Bruk gjerne vegansk rømme om du foretrekker det.

4

Steking

Sett stekeovnen på 250 grader og stek i omtrent 15 minutter. Smak til med pepper.