Focaccia med soltørket tomat, oliven og za'atar

Dette er en oppskrift på langtidshevet focaccia og er egentlig ikke så avansert, men den krever god tid og litt planlegging. Toppes med soltørket tomat, kalamataoliven og za'atar. Den beste focacciaen jeg noensinne har smakt...

65 minutter
Vanskelighetsgrad: Avansert
(754 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • hvetemel
    750
    gr
  • vann
    555
    gr
  • fersk gjær
    25
    gr
  • salt
    10
    gr
  • olivenolje
  • kalamataoliven
    10-15
    stk
  • soltørket tomat
    4
    ss
  • sumac
    1
    ts
  • timian
    ½
    ts
  • basilikum
    ½
    ts
  • oregano
    ½
    ts
  • sesamfrø
    1
    ts
  • havsalt
    1
    klype
  • pepper
    kvernet

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 579kcal
  • Tilberedingstid:
    20 minutter
  • Koketid:
    45 minutter
  • Kategori:
  • Kjøkken:

Fremgangsmåte

1

Lag gjærstarter

Rør ut gjær i 100 gram vann og bland deretter sammen med 100 gram hvetemel. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet til dagen etter.

2

Lag deigen

Når gjærstarteren har fått stå i kjøleskapet over natta, er det på tide å lage deigen. Da rører du ut gjærstarteren med det resterende vannet (455 gram). Deretter tilsetter du resterende mel (650 gram) og salt. Elt deigen i en kjøkkensmaskin i 15 minutter.

Tips: Deigen skal være våt og er ganske uregjerlig. Bruk olje eller vann på hendene når du skal håndtere deigen.

3

Langtidsheving

Nå skal deigen få heve. Ha over plastfolie og la deigen få heve i kjøleskapet i 2 eller 3 døgn. Deretter tar du den ut av kjøleskapet 4 timer før du planlegger å bake den i ovnen.

4

Etterheving

Når du har tatt deigen ut av kjøleskapet skal du smøre inn en passe stor form med olje. Vær raus, men ikke overdriv. Deretter heller du over deigen og lar den være der i 4 timer eller til den har blitt dobbel så stor.

Tips: Bruk gjerne en form med litt høye kanter, da den skal etterheves og bli noe større.

5

Topping

Forvarm ovnen på 250 grader. Når deigen er ferdig med etterhevingen kutter du soltørket tomat og kalamataoliven i små biter. Bland sammen krydderet. Hell litt olje over focacciaen, strø over tomat og oliven, samt krydder. Trykk toppingen inn i deigen. Strø over litt havsalt.

6

Bak focaccia

Bak focacciaen i ovnen i omtrent 30-45 minutter, litt avhengig av hvor stor form du har brukt og hvor tynn focacciaen er. Følg med underveis. Når den gyllen på toppen og har fått en litt hard skorpe er den ferdig.