Foul mudammas

En egyptisk bønnestuing med ferske grønnsaker og urter, men spises nå over hele midtøsten. Særlig Libanon, Syria og Jordan.

25 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(593 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (2 porsjoner)

  • favabønner
    2
    bokser
  • vann
    1-2
    dl
  • tomat
    3
    stk
  • rødløk
    1
    stk
  • hvitløk
    3
    fedd
  • agurk
    1
    stk
  • gul paprika
    1
    stk
  • fersk bladpersille
    5
    ss
  • spisskummen
    1
    ss
  • tahini
    2
    ss
  • sitronsaft
    1
    ss
  • olivenolje
    2
    ss
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 430kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsaker

Finhakk hvitløk, rødløk, tomat og bladpersille. Skjær agurk og paprika i små terninger.

2

Lag bønnestuingen

Surr finkuttet hvitløk i en stekepanne med litt olje. Skyll bønnene og tilsett i stekepanna sammen med vann. La det surre litt på lav varme, før du bruker en gaffel til å mose mesteparten av bønnene. Rør også inn tahini og spisskummen. smak til med sitronsaft, salt og pepper

3

Servering

Legg grønnsaksblandingen over på en tallerken og topp med bønnestuingen. Pynt gjerne med litt sitron og ekstra bladpersille om du vil.