Fransk potetsalat

Denne franske potetsalaten passer til alt og er perfekt om du venter mange gjester, eller om du vil ha skikkelig digg tilbehør til sommermaten.

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(346 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • potet
    1
    kg
  • purre
    1
    stk
  • fersk dill
    3
    ss
  • agurk
    1
    stk
  • dijonsennep
    1
    ss
  • sukker
    1
    ts
  • hvitløk
    1
    fedd
  • olivenolje
    ½
    dl
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 435kcal
  • Tilberedingstid:
    10 minutter
  • Koketid:
    20 minutter
  • Kategori:
  • Kjøkken:

Fremgangsmåte

1

Kok poteter

Kutt potetene i terninger og kok dem møre i en kjele med lettsaltet vann. Du trenger ikke å skrelle potetene.

2

Lag vinaigretten

Bland sennep, sukker, hvitvinseddik, finhakket hvitløk, olivenolje, salt og pepper.

3

Kutt grønnsakene

Vask og kutt purre i ringer og kutt agurken i litt store terninger. Finhakk dill.

4

Bland sammen ingrediensene

Hell av vannet på potetene og la de kjøle seg ned litt. Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram