Fransk potetsalat

Denne franske potetsalaten passer til alt og er perfekt om du venter mange gjester, eller om du vil ha skikkelig digg tilbehør til sommermaten.

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(346 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • potet
    1
    kg
  • purre
    1
    stk
  • fersk dill
    3
    ss
  • agurk
    1
    stk
  • dijonsennep
    1
    ss
  • sukker
    1
    ts
  • hvitløk
    1
    fedd
  • olivenolje
    ½
    dl
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 435kcal
  • Tilberedingstid:
    10 minutter
  • Koketid:
    20 minutter
  • Kategori:
  • Kjøkken:

Fremgangsmåte

1

Kok poteter

Kutt potetene i terninger og kok dem møre i en kjele med lettsaltet vann. Du trenger ikke å skrelle potetene.

2

Lag vinaigretten

Bland sennep, sukker, hvitvinseddik, finhakket hvitløk, olivenolje, salt og pepper.

3

Kutt grønnsakene

Vask og kutt purre i ringer og kutt agurken i litt store terninger. Finhakk dill.

4

Bland sammen ingrediensene

Hell av vannet på potetene og la de kjøle seg ned litt. Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.