Ovnsbakt aubergine er sikker vinner. Denne gang er den fylt med couscous, kikerter og løk. Toppes med en kanongod tahinidressing.
Del aubergine i to og legg de med skinnflate ned på et stekebrett. Strø over litt salt og prikk dem godt med en gaffel. Sett i ovnen på 225 grader og stek til de er møre.
Ha couscous i en bolle og hell over kokende vann. Dekk til og la den hvile i noen minutter. Tilsett deretter kikerter, finhakket sjalottløk, snittet vårløk, bladpersille, srirachasaus, krydderet og smak til med salt og pepper.
Bland sammen tahini, vann, soyasaus, riseddik, honning og raspet hvitløk. Smak til med salt og pepper.
Når auberginene er møre kan du grave ut innholdet med en skje. Dette har du opp i couscousen. Bland godt sammen og fyll opp igjen auberginene med blandingen.
Stek videre i fem minutter før du tar de ut og topper med dressing, granateple og pistasjnøtter.