Fylt aubergine

Ovnsbakt aubergine er sikker vinner. Denne gang er den fylt med couscous, kikerter og løk. Toppes med en kanongod tahinidressing.

90 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(456 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (2 porsjoner)

  • aubergine
    2
    stk
  • couscous
    1
    dl
  • vann
    2
    dl
  • kikerter
    1
    boks
  • sjalottløk
    2
    stk
  • srirachasaus
    1
    ss
  • paprikapulver
    1
    ts
  • spisskummen
    1
    ts
  • vårløk
    2
    stk
  • fersk bladpersille
    1
    neve
  • granateple
    ½
  • pistasjnøtter
    4
    ss
  • salt og pepper
  • tahini
    1
    dl
  • vann
    1
    dl
  • soyasaus
    1
    ss
  • riseddik
    1
    ss
  • honning
    1
    ts
  • hvitløk
    1
    fedd
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 469kcal
  • Tilberedingstid:
    60 minutter
  • Koketid:
    30 minutter
  • Kategori:
  • Kjøkken:

Fremgangsmåte

1

Bak aubergine

Del aubergine i to og legg de med skinnflate ned på et stekebrett. Strø over litt salt og prikk dem godt med en gaffel. Sett i ovnen på 225 grader og stek til de er møre.

2

Gjør klar fyllet

Ha couscous i en bolle og hell over kokende vann. Dekk til og la den hvile i noen minutter. Tilsett deretter kikerter, finhakket sjalottløk, snittet vårløk, bladpersille, srirachasaus, krydderet og smak til med salt og pepper.

3

Lag dressing

Bland sammen tahini, vann, soyasaus, riseddik, honning og raspet hvitløk. Smak til med salt og pepper.

4

Fyll aubergine

Når auberginene er møre kan du grave ut innholdet med en skje. Dette har du opp i couscousen. Bland godt sammen og fyll opp igjen auberginene med blandingen.

5

Steking og servering

Stek videre i fem minutter før du tar de ut og topper med dressing, granateple og pistasjnøtter.