Gerrits bønnecassoulet

Denne bønnegryten er full av smak og samtidig ganske billig. Dette er min variant, med estragon, soltørket tomat og med potetmos til.

45 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(743 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • hvite bønner
    1
    boks
  • løk
    1
    stk
  • hvitløk
    3
    fedd
  • champignon
    400
    gr
  • estragon
    1
    ts
  • spisskummen
    1
    ts
  • rosmarin
    1
    ts
  • laurbærblad
    2
    stk
  • soltørket tomat
    5
    stk
  • gulrot
    2
    stk
  • vann
    5
    dl
  • grønnsaksbuljong
    1
    terning
  • potet
    10
    stk
  • smør
    2
    ss
  • melk
    2
    dl
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 486kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsaker

Snitt løk i tynne skiver og finhakk hvitløk. Del champignon i fire. Del også soltørket tomat og gulrot i biter. Kutt deretter tomat i båter.

2

Stek grønnsaker

Surr løk og hvitløk i en gryte med litt olje til den er blank. Tilsett champignon og stek videre til den er gyllen. Tilsett deretter krydder, laurbærblad, soltørket tomat og gulrot. Hell over vann og ha i grønnsaksbuljong.

3

Tilsett bønner

Kutt tomat i båter og ha de opp i gryta. La det koke på svak varme i omtrent en halvtime. Tilsett bønner til slutt og smak til med salt og pepper.

4

Lag potetmos

Skrell poteter og kok dem møre. Mos med en potetstapper og rør inn smør og melk. Smak til med salt og pepper.

5

Servering

Anrett potetmos på en tallerken og hell over bønnegryte. Pynt gjerne med litt bladpersille om du har.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram