Gresk moussaka

Moussaka serveres i de fleste land på Balkan og ikke minst i Midtøsten. Denne varianten har aubergine og sopp som base, men linser fungerer også utmerket.

60 minutter
Vanskelighetsgrad: Avansert
(298 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • hakkede tomater
    400
    gr
  • løk
    1
    stk
  • hvitløk
    2
    fedd
  • champignon
    4
    stk
  • aubergine
    1
    stk
  • potet
    3
    stk
  • fersk bladpersille
    1
    ss
  • timian
    1
    ts
  • oregano
    1
    ts
  • kanel
    1
    ts
  • ost
    revet
  • salt og pepper
  • smør
    2
    ss
  • hvetemel
    3
    ss
  • egg
    2
    stk
  • melk
    4
    dl
  • grønnsaksbuljong
    1
    terning
  • tomat
    2-3
    stk
  • rødvin
    litt

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 514kcal
  • Tilberedingstid:
    30 minutter
  • Koketid:
    30 minutter
  • Kategori:
  • Kjøkken:

Fremgangsmåte

1

Kok poteter

Kutt potetene i skiver og kok dem til de nesten er helt møre.

Tips: Bruk gjerne en mandolin om du har.

2

Bak aubergine

Kutt aubergine i 0,5 cm tynne skiver. Strø over litt salt og stek dem godt på begge sider i en stekepanne med litt olje. La oljen renne av seg på et kjøkkenpapir.

3

Lag tomatsaus

Kutt soppen i små terninger og surr dem i en panne. Tilsett deretter finhakket løk og hvitløk. La det surre litt før du tilsetter persille, oregano og timian. Hell over rødvin og la det koke inn. Tilsett deretter hakkede tomater og kanel. La det koke i omtrent 10-15 minutter.

4

Lag hvit saus

Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe ut med melk til sausen har fått passe tykk konsistens. Rør ut en buljongterning i litt vann eller bruk buljongpulver og ha i sausen. La det koke i noen minutter før du tar sausen av varmen og rører inn egget.

5

Montering

Forvarm ovnen på 220 grader. Legg potetene nederst i en ildfast form og ha deretter over tomatsaus, aubergine og til slutt den hvite sausen. Kutt tomat i skiver og fordel dem fint utover i sausen. Strø over ost til slutt.

6

Steking og servering

Stek midt i ovnen i omtrent 20 - 30 minutter eller til osten er gratinert. La den hvile litt før du skal spise. Server gjerne med en lett salat.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram