Gresk potetsalat

En smakfull og allsidig gresk potetsalat som passer like godt til grillmaten som til en hvilken som helst annen rett. Kan brukes som hovedrett, men står seg best som tilbehør, kanskje.

40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(435 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • potet
    1
    kg
  • olivenolje
    ½
    dl
  • grønn paprika
    1
    stk
  • gul paprika
    1
    stk
  • rød paprika
    1
    stk
  • olivenolje
    2
    ss
  • hvitløk
    2
    fedd
  • kalamataoliven
    50
    gr
  • fetaost
    75
    gr
  • oregano
    2
    ts
  • sitronsaft
    2
    ss
  • fersk bladpersille
    1
    neve

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 389kcal
  • Tilberedingstid:
    10 minutter
  • Koketid:
    30 minutter
  • Kategori:
  • Kjøkken:

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsakene

Kutt potetene i smale båter/skiver. Kutt paprika i brede skiver. Finhakk hvitløk og bladpersille.

2

Bak grønnsakene

Vend potetene i olje, sitronsaft, oregano, salt og pepper. Bak på 250 grader til de er gylne og litt brune. Vend paprika i olje, hvitløk, salt og pepper. Bak i ovnen sammen med potetene. Bak til de er lett brente. Vend gjerne underveis.

Tips: Vent gjerne 10 minutter før du har i paprikaen sammen med potetene.

3

Bland sammen resten

Bland inn oliven og smuldre over fetaost. Topp til slutt med bladpersille.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram