Grillet blomkål med sitrusdressing

Grillet blomkål og brokkoli med en skikkelig digg sitrus- og tahinidressing. Dette er en sikker vinner om du vil grille noen grønnsaker.

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(456 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • blomkål
    1
  • brokkoli
    1
  • kikerter
    1
    boks
  • hvitløk
    6
    fedd
  • olivenolje
    3
    ss
  • sesamfrø
    2
    ss
  • appelsin
    ½
    saften
  • sitron
    ½
    saften
  • tahini
    2
    ss
  • eplesidereddik
    1
    ss
  • dijonsennep
    2
    ss
  • ingefærpulver
    1
    ts
  • gurkemeie
    1
    ts
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 294kcal

Fremgangsmåte

1

Grill blomkål

Skjær blomkål og brokkoli i små buketter. Bland inn kikerter, knust hvitløk (4 fedd) og olivenolje. Strø over litt kvernet salt og pepper. Pakk inn i aluminiumsfolie og hiv det på grillen. Vend den noen ganger og grill til alt er mørt. Strø over sesamfrø.

2

Lag dressing

Ha alle ingredienser til dressingen opp i en bolle og bruk stavmikser til det er en jevn dressing. Det vil si: appelsin, sitron, tahini, eplesidereddik, dijonsennep, ingefærpulver, gurkemeie og 2 fedd hviløk. Smak til med salt og pepper.