Shakshuka er en frokostrett fra det nordafrikanske og jødiske kjøkken. Retten blir spist rundt hele middelhavsområdet og Dette er en grønn variant av den klassiske røde med tomater.
Kutt vårløk, paprika og grønnkål i små biter. Finhakk chili og hvitløk. Grovhakk mynte og dill.
Varm opp en panne stor nok til å romme sausen. Ha i halvparten av oljen og tilsett hvitløk og vårløk. La det surre til den er blank. Ha i chili og paprika og surr det sammen i noen minutter før du har i krydderet. Tilsett deretter grønnkål og spinat, samt de hvite bønnene. Fres til det faller sammen.
Tips: Knus gjerne korianderfrø i en morter.
Juster saftigheten med vann eller olivenolje og topp det hele med urtene. La det hele småputre i 5 minutter. Topp gjerne med litt olivenolje og bladpersille om ønskelig.
Om du vil ha i egg kan du steke de ved å lage noen fordypninger i gryta og steke de rett i shakshukaen. Sett på lokk og stek til eggene har satt seg. Smak til med salt og pepper.