Grovbrød med nøtter

Her er oppskrift på et skikkelig grovt brød. Et klassisk grovbrød med nøtter og linfrø, men helt uten hvetemel. Dessuten slipper du elting og heving.

90 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(232 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (2 porsjoner)

  • nøtter
    1,5
    dl
  • havregryn
    2
    dl
  • linfrø
    2
    dl
  • solsikkekjerner
    2
    dl
  • salt
    1
    ss
  • pepper
    1
    ts kvernet
  • tørrgjær
    1
    pk
  • vann
    11
    dl
  • sammalt speltmel
    1
    kg
  • sesamfrø
    1
    neve

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 427kcal
  • Tilberedingstid:
    30 minutter
  • Koketid:
    60 minutter
  • Kategori:
  • Kjøkken:

Fremgangsmåte

1

Sett på ovnen

Sett ovnen på 50 grader og grovhakk nøttene.

Tips: Bruk gjerne valnøtter og hasselnøtter.

2

Bland sammen

Bland alt sammen i en bolle eller kjøkkenmaskin. Fordel så deigen i to brødformer. Deigen skal være ganske klissete og våt.

3

Sett i ovnen

Glatt over med en slikkepot og dryss over sesamfrø. Sett formene nederst i ovnen i 30 minutter.

4

Stek brødene

Skru opp varmen til 225 grader og stek i 50-60 minutter. Avkjøl på rist.