Gulasj

En skikkelig god og varmende suppe med røkt smak av paprika. Nasjonalretten til Ungarn og en nødvendighet når høsten nærmer seg.

40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • olivenolje
    2
    ss
  • løk
    2
    stk
  • hvitløk
    4
    fedd
  • tomatpuré
    140
    gr
  • røkt paprikapulver
    2
    ts
  • potet
    6
    stk
  • paprika
    2
    stk
  • purre
    ½
  • røde linser
    1
    boks
  • vann
    1
    l
  • grønnsaksbuljong
    2
    stk
  • oregano
    1
    ts
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 403kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsaker

Kutt løk i skiver og finhakk hvitløk. Del potetene i terninger og behold gjerne skallet på. Purre deles opp i ringer og paprika i små terninger.

2

Surr løk og hvitløk

Varm olje i en kjele. Surr løk og hvitløk myk og blank. Rør inn tomatpuré og paprikapulver. Fres i 1 minutt.

3

Tilsett de andre ingrediensene

Tilsett potet, paprika, vann, buljong, laurbærblad og oregano. Kok opp og senk varmen. La gryten småkoke i 30 - 50 minutter. Smak til med salt og pepper.

Tips: Tilsett gjerne litt chili hvis du ønsker en sterkere smak på suppen.